Wijkplatform Helmerhoek

In de Helmerhoek is het Wijkplatform het officiële gemeente orgaan, maar veel activiteiten worden georganiseerd door bewoners in het Noaberschap Helmerhoek.

Het Noaberschap is geen onderdeel van het wijkplatform.
Uitgebreide informatie is te vinden op de eigen pagina van het Noaberschap Helmerhoek.

Wijkplatform

Het Wijkplatform Helmerhoek is één van de wijkplatformen van de Gemeente Enschede. Zij moeten zorg dragen voor de wijk als erkende wijkraad, zoals die in Enschede bestaan.

De wijkraden behartigen het algemeen belang van de wijkbewoners. Dit doen zij onder andere door:

  • Contacten onderhouden met bewoners en de gemeente
  • Het regelmatig houden van vergaderingen, ook voor bewoners
  • Het organiseren van activiteiten die de betrokkenheid van de bewoners bij hun eigen leefomgeving versterken
  • Het actief betrekken van de bewoners bij vraagstukken in de wijk en onderwerpen die de gemeente aan het wijkplatform ter advisering voorlegt.

Nieuws:

Noaberschap

Het Noaberschap is geen onderdeel van het wijkplatform. Het Noaberschap organiseert diverse activiteiten in de wijk en het wijkcentrum en de Noaberhulp.
Uitgebreide informatie is te vinden op de eigen pagina van het Noaberschap Helmerhoek.

Nieuws:

Noaberschapsactiviteiten 2021-2022

Noaberschapsactiviteiten 2021-2022

Het programma In het wijkcentrum ‘de Helmer” ‘s morgens van 10.00 – 12.00 uurMaandag: Inloophuiskamer en zorgcaféWoensdag: Informatieochtend. zorgcafé en taalcafé Vrijdag: Huiskamer Informatie over de avondactiviteiten treft u op facebook Helmerhoeknieuws…

Vergadering Wijkplatform Helmerhoek

Iedere laatste dinsdag van de maand is er een vergadering van het Wijkplatform Helmerhoek in het Wijkcentrum de Helmer. Bekijk hun agenda om te zien wanneer de volgende vergadering is.

Het Wijkplatform Helmerhoek vergadert elke maand in wijkcentrum de Helmer.

De vergadering is toegankelijk voor alle bewoners van de Helmerhoek. Zo kan iedereen mee denken en mee praten over de wijk. Ook de wijkagent, wijkbeheerder en anderen zijn af en toe aanwezig. Dit hangt af van de onderwerpen.

Wat er besproken gaat worden, is in principe te vinden op de website van het wijkplatform. Ook kunnen bewoners zelf agendapunten aandragen. Dat kan van tevoren of tijdens de rondvraag.

De laatste nieuwtjes staan natuurlijk ook op de facebookpagina Helmerhoeknieuws.

Heb je vragen over de wijk, klachten en verzoeken om hulp of advies over alles wat er speelt in de wijk en hulp bij aanvragen van wijkbudgetten? Dan kun je naar het inloopspreekuur komen.

Wanneer:
  • Elke 2e maandag v/d maand 10:00-12:00
  • Elke 4e dinsdag v/d maand 19:30-21:30
Waar

Wijkcentrum De Helmer
Runenberghoek 12

Afspraak maken niet nodig!

Verslagen bijenkomsten

De verslagen van de vergaderingen/bijeenkomsten zijn te vinden op de website van het wijkplatform.

Bestuur wijkplatform Helmerhoek

Het bestuur bestaat uit wijkbewoners.

Wijkbudget

De verdeling van het wijkbudget ligt bij het wijkplatform Helmerhoek.

De ‘Regeling Wijkbudgetten’ is door de gemeente Enschede in het leven geroepen om een grotere betrokkenheid en deelname van bewoners aan de leefbaarheid in hun omgeving  te bevorderen. Dit gebeurt onder de benaming “Jij maakt de Buurt”. Voor de uitvoering van de regeling in de wijk Helmerhoek  is het Projectteam Wijkbudgetten verantwoordelijk. Meer informatie >>

Contact

Contact met het wijkplatform kun je opnemen via hun website of via wijkplatform@helmerhoek.nl.

Het laatste nieuws uit de Helmerhoek

Theater on Tour op historische grond

Theater on Tour op historische grond

Op de oude Wielerbaan, waar de school de Wielerbaan naar genoemd is werden al in 1925 wielerwedstrijden gehouden. Dit weekend stond de fiets ook centraal. Theater on Tour maakte het mogelijk dat onder een dreigend wolkendek de deelnemers van locatie naar locatie…

Lees meer
DE BIJENHOEK OOK OP MAANDAGMIDDAG OPEN

DE BIJENHOEK OOK OP MAANDAGMIDDAG OPEN

Op verzoek van bewoners is de BIJENHOEK een extra dagdeel open voor de verkoop van groenten, bloemen en honing.DAT IS OP MAANDAGMIDDAG TUSSEN 15.00 – 16.30 uur. Wilt u even kijken in de tuin of hebt u vragen, dat kan ook op maandagmorgen en donderdagmorgen.

Lees meer
Minibieb heeft een mooie donatie ontvangen.

Minibieb heeft een mooie donatie ontvangen.

Vanavond heeft een gulle gever vijf boeken gebracht naar de Minibieb de Bijenhoek. De minibiebs vervullen een belangrijke rol in de aandacht voor het lezen. Iedereen die daaraan bijdraagt, van harte bedankt.

Lees meer