De stichting Bewonersinitiatief Helmerhoek heeft tot doel om de leefbaarheid in de Helmerhoek te bevorderen door initiatieven en activiteiten te (laten) ontwikkelen en te ondersteunen. Hiervoor werkt het Bewonersinitiatief intensief samen met de bewoners, het Wijkplatform, de gemeente Enschede en welzijnsorganisaties. Het Bewonersinitiatief is onder meer verantwoordelijk voor de exploitatie van het wijkcentrum De Helmer.

Het bestuur

Het bestuur is overlegpartner van de gemeente Enschede en de welzijnsorganisaties in de wijk. Onderwerpen van overleg zijn: kansen en mogelijkheden voor nieuwe activiteiten, de toekomst van de Helmer en het beschikbaar stellen van de Helmer voor wijkgebonden activiteiten. Voor vragen over de Helmer kunt u contact opnemen met het bewonersinitiatief via bewonersinitiatief@helmerhoek.nl of met de voorzitter,  Jeroen van de Lagemaat, mail: j.vandelagemaat@home.nl, telnr.: 0653168091

Het wijkcentrum huren, kan dat?

Het bestuur van wijkcentrum biedt de mogelijkheid om het Wijkcentrum te huren. Dat betreft zowel maatschappelijke organisaties als ook commerciële activiteiten, kinderfeestjes recepties etc. In de agenda kunt u zien welke en dagen beschikbaar zijn en op de reserveringspagina treft u alle gegevens aan, de huurprijs en een mogelijkheid om te reserveren.