Twentse levenslessen (195)
De betekenis van de spreuk van deze week laat zich wel raden, mensen die op een positie komen die als belangrijk wordt gezien lopen meer risico dat het misgaat. Dat kan door omstandigheden komen, wellicht komt dat vaker doordat ze hun gedrag en of hun opvattingen veranderen. Ik herinner me nog een zin uit een lied “het is moeilijk bescheiden te blijven.” Aan de verschillende problemen die we in het land voorbij zien komen, valt de moeilijke relatie met de landelijk overheid op. Zou dat voor provincies of gemeenten anders zijn dan landelijk. Ik vrees van niet. Er zijn bijvoorbeeld wethouders, onafhankelijk van welke partij, die als je ze benadert een bericht terugsturen of je bellen. Er zijn er ook die geen antwoord geven, zelfs niet een berichtje dat je mail ontvangen is. Recentelijk heb ik meegemaakt dat ook een ambtenaar die zelf zegt van zich te zullen laten horen, geen antwoord geeft. Wat zou de les van deze week kunnen zijn, dat is een lastige vraag. In ieder geval lijkt het verstandig om dicht bij de problemen te blijven en je te omringen met mensen die je het zicht niet ontnemen.