Twentse levenslessen (191)

Deze week kunnen we niet voorbijgegaan aan de enorme ramp in Turkije en Syrië. Ik herinner me dat als er een ramp op tv was, mijn moeder de tv uitschakelde omdat zoveel ellende haar teveel was. Dat zal bij velen ook nu zo zijn. Getallen noemen bij deze ramp heeft nauwelijks betekenis. Het is niet voor te stellen dat het aantal dodelijke slachtoffers drie keer de gehele bevolking van Helmerhoek is. Om van het aantal gewonden nog maar niet te spreken, terwijl velen niet behandeld kunnen worden en overgeleverd zijn aan het koude weer.

De spreuk van deze week geeft een beetje een antwoord. Als je kunt, geef je graag. Vroeger las je nog wel eens, u kunt geven naar draagkracht. We weten maar al te goed dat dat voor iedereen iets anders betekent. Elke bijdrage betekent veel voor de mensen die zwaar getroffen zijn in het rampgebied. U kent het nummer GIRO 555.