Twentse levenslessen (185)

De levensles in de spreuk van deze week op de eerste dag in het nieuwe jaar en een door en door twentse houding is, dat als twee mensen elkaar helpen is dat voor beide beter. Of zoals we deze week konden lezen, Nederlanders storen zich aan verslechterende omgangsvormen en verharding. Je zou het niet zeggen maar over veel onderwerpen bestaat meer overeenstemming dan mensen denken en onderlinge verschillen in opvattingen nemen niet toe, zo blijkt uit onderzoek. Mensen ervaren dat kleine groepen met een confronterende stijl veel aandacht krijgen in onder meer talkshows op tv. De verleiding is groot om je in die ontwikkeling mee te laten slepen. Het kan ook anders, het zijn onmiskenbaar voor velen moeilijke en zelfs zeer moeilijke tijden, van elkaar helpen wordt volgens de spreuk van deze week iedereen beter. We wensen u een gelukkig nieuwjaar.