Twentse levenslessen (184)

De spreuk van deze week moest zo tussen Kerst en Nieuwjaar even de tijd krijgen om te gedijen. De succesvolle schaatser Jan Blokhuijsen gaf de perfekte voorzet, hij liet in Tubantia optekenen:“Topsport is egoïstisch, je moet vaak nee verkopen, behalve aan jezelf. Dat is het me niet meer waard.”

Hoe vaak willen mensen in het dagelijks leven geen nee verkopen. Hoe vaak zie je politici, beleidsmakers, ondernemers, bestuurders, actievoerders en zoveel meer er een “handige” draai aangeven. De spreuk van deze week wordt volop in de praktijk gebracht en kennelijk is velen dat het wel waard.

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is de vraag wat waardevol is het overdenken waard. Graag wens ik alle inwoners van Helmerhoek een geweldig jaar waar Noaberschap de plaats krijgt die het behoort te hebben.