Twentse levenslessen (176)

Bij het zoeken van een spreuk voor deze rubriek, kom ik soms een spreuk tegen waarvan ik denk, wat kun je daar in vredesnaam over schrijven. Daar is wel veel creativiteit voor nodig om er nog iets van te maken. Dat had ik ook bij de spreuk van deze week. Tegelijkertijd heeft degene die de spreuk opgeschreven heeft wel iets in gedachten gehad of met de spreuk een bedoeling. Misschien wel dat als twee mensen dezelfde gedachten hebben, ze elkaar niet kunnen inspireren of beter maken. Bijvoorbeeld tegen een probleem verschillend aan kijken, kan tot oplossingen leiden die je alleen nooit bedacht zou kunnen hebben. We zien vaak dat het werk verdelen heel gemakkelijk gaat, zo ontstaan allerlei afdelingen, werkgroepen etc. Wie de krant opslaat kan regelmatig lezen dat communicatie en coördinatie ontbreekt. In zo’n geval is het de moeite waard om de spreuk van deze week ter harte te nemen en creatief aan de slag te gaan.