Twentse levenslessen (170)

Er zijn nogal wat demonstrerenden die een gevangenisstraf of een taakstraf gekregen hebben. Meestal was het doel waarvoor ze demonstreerden goed voor te stellen en ook belangrijk. Toch lukte ze het niet om zich te beheersen. Het deed me denken aan het bezoek aan een voetbalwedstrijd in het buitenland. Samen met de bus, gezellig en een goede sfeer. Ik vroeg aan één van de medereizigers, ga je ook naar elke thuiswedstrijd. Hij zei, nee ik heb een stadionverbod. ik vroeg, hoe kan dat dan, je bent een leuke en aardige vent. Hij vertelde mij dat zodra hij met een groep het stadion binnen ging, bij hem in zijn hoofd een knop omging en hij totaal niet meer wist wat hij deed. Als deze jongen het twentse gezegde van de ze week kende en tot zich had laten doordringen, had hij misschien nog steeds de thuiswedstrijden van zijn geliefde club kunnen bekijken.