Twentse levenslessen (169)

Het vertrouwen dat er sprake zal zijn van betere tijden is afgenomen, zo kunnen we uit de media vernemen. Er zijn ook een aantal zorgelijke ontwikkelingen in de wereld. Dingen die we niet voor mogelijk hielden, zoals nu dat er in Europa een oorlog is. We waren nog maar enkele jaren geleden in Polen op vakantie, gewoon met de auto niet ver van het oorlogsgebied. Kennelijk is het onvoorstelbare vaker dichterbij dan je denkt. De schrijver van de spreuk van deze week ziet het liever van de zonnige kant. Je zou kunnen zeggen, het goede laat altijd wel eens weer van zich horen. Dat gaat echter niet vanzelfsprekend, daarvoor is afscheid nemen soms nodig en op zoek gaan naar rust en keuzen maken. Daar is de vakantieperiode een mooie periode voor. Vandaar maar even tot begin september geen wekelijks tekstje als deze. Omdat we weten dat rust roest is het vervolgens belangrijk om te weten wat je wel zou willen doen. Wellicht hoort u in september weer van mij. Ik wens u een goede vakantieperiode.