Twentse levenslessen (168)

Je zult maar vakantieplannen gemaakt hebben, er even een paar dagen op uit en je moet het afzeggen omdat het onbetaalbaar is door de hoge inflatie. Het schijnt dat dat geldt voor 1 op de 5 met een minimum inkomen en er zijn al veel mensen die om financiële redenen helemaal geen vakantieplannen gemaakt hebben. Daarmee is de spreuk van deze week zou ik zeggen, een waarheid als een koe. Tegelijkertijd stonden er twee andere berichtjes in de krant: “Kinderen moeten leren beseffen dat er armoede is” en 1 procent van de mensen in Nederland heeft ruim 25% van het vermogen in Nederland.

Moeten kinderen leren beseffen dat er armoede is of moeten volwassenen leren beseffen dat door armoede de kansen van kinderen om zich goed op de maatschappij voor te bereiden aanzienlijk kleiner wordt en dat ze daar niet verantwoordelijk voor willen zijn. De spreuk van deze week geeft daar eigenlijk het antwoord op.