Twentse levenslessen (159)

Er zijn mensen die in alle omstandigheden wijs kunnen zijn, die rustig en kalm blijven en verstandige beslissingen nemen. Er zijn ook mensen die volharden in het nemen van verkeerde beslissingen, ook al dringt het een enkele keer door dat ze de verkeerde weg inslaan.

Misschien is daarom de spreuk van deze week een beetje te stellig. Als je jezelf voorhoudt dat je niet altijd en onder alle omstandigheden de wijste bent of dat jij als ieder ander in staat bent om zo af en toe onverstandige beslissingen te nemen dan ben je aardig op de goede weg. Als je er bovendien vanuit gaat dat je gevoel je ook wel eens op het verkeerde spoor zet dan ben je al een heel eind.

Terwijl ik de tekst hierboven aan het schrijven was, dacht ik wie zit hier op te wachten. Gelukkig werd ik gered door de schrijver van de spreuk van deze week. Als er ook maar één iemand één ogenblik zich voor ogen houdt, hoe zit dit bij mij, dan was mijn inspanning op deze mooie zaterdagmorgen al meer dan de moeite waard.