Twentse levenslessen (151)

Komende week zijn de verkiezingen. Een belangrijke levensles wordt ons in de twentse spreuk van deze week aangereikt. De afgelopen weken zijn wij door allerlei partijen en personen geïnformeerd over hun goede voornemens. Het is voor elke keuze goed om je grondig te informeren. Voor consumentenzaken raadpleeg ik altijd de consumentengids. Je kunt je voor je politieke keuze ook laten informeren door een stemwijzer, voor de Enschedese gemeentepolitiek is dat https://mijnstem.nl/enschede#.

Dan komt het belangrijkste volgens de spreuk van deze week; “gebruik daarna je verstand”. Een enkele keer heb ik in deze rubriek al genoemd, als het te mooi is om waar te zijn, is het ook te mooi om waar te zijn. Politiek is mensenwerk en deze weken kunnen we leren dat mensen niet altijd zijn, zoals ze zeggen dat ze zijn. Dat is het moeilijkst te doorgronden. ‘Gebroek ‘t vestaand’ zegt de spreuk daaraan kunnen we toevoegen, en wees er ook van overtuigd dat stemmen belangrijk is. Dat hebben we deze weken ook kunnen leren.