Twentse levenslessen (148)

Er zijn de laatste tijd verschillende gebeurtenissen langs gekomen die al een tijdje geleden door de schrijver van de spreuk van deze week voorspeld zijn. De snelle opkomst van mensen met mooie verhalen en mooie beloften leidt ook regelmatig tot een snelle afgang. Als het te mooi is om waar te zijn, is hét ook te mooi om waar te zijn. Gelukkig is, om de ware bedoelingen te zien, één foutje genoeg. Met één ding kan al het andere uitkomen. Regelmatig zie je dan ook, dat in bijvoorbeeld een interview in een moment van onachtzaamheid, de ijdelheid het wint van zich bij de feiten houden en één ding is al voldoende zodat anderen zich afvragen klopt dit wel en dan gaat de bal rollen. Eerst zegt niemand nog iets in het openbaar, maar gaat het vuur als een veenbrand ondergronds, tot het moment dat …. Gelukkig past het bij de twentenaren om zaken met een gezond wantrouwen tegemoet te treden, dat zal de bal dan ook regelmatig aan het rollen brengen.\