Twentse levenslessen (141)

De vraag die op oudejaarsdag even door je gedachten kan spelen is, hoe wil je het nieuwe jaar in. Wil je alles bij hetzelfde laten of zijn er grote of kleine dingen die je wil veranderen waar, zoals dat tegenwoordig heet, je aan wil werken. Er zijn nogal wat zaken waar je aan kunt werken. Voor iedereen is dat verschillend. De twentse spreuk van deze week bevat een helder advies, ga vrij vertaald, slim en helder het nieuwe jaar in. Het woord “klook” is misschien minder bekend, het woord “kloar” kennen we van “zo klaar als een klontje”.

Deze keer mocht ik een foto gebruiken die zo klaar als een klontje is, welk leven zie je voor je voor een kind op de onderste tree van zijn/haar leven. Iedereen kan dat eigenlijk zelf wel bedenken. Daar is oudejaarsdag heel geschikt voor en nieuwjaarsdag een mooie dag om met een schone lei te beginnen.

Graag wens ik iedereen veel slimheid en helderheid in het nieuwe jaar toe.