Twentse levenslessen (140)

“Iets voor een ander doen hoort erbij” schreef vanmorgen iemand in de krant. Tegelijkertijd zien mensen vaak niet hoe te beginnen. De spreuk van deze week maakt dat goed duidelijk. Je weet vaak niet hoe je iets moet aanpakken, wie je kunt vragen, waar en waarbij mensen je kunnen helpen. Het antwoord is denk ik, het gaat om kennis en kennissen. Om iets te beginnen moet je kennis opdoen en de mensen om je heen hebben vaak de sleutel tot een oplossing.
De vrijwilligers van de Bijenhoek hebben een prachtige prijs gewonnen. Een beloning voor “omkijken naar elkaar”. Bewoners die langs de Oude Dijk fietsen of de Bijenhoek bezoeken hebben kunnen zien hoe de Bijenhoek de laatste jaren veranderd is. De sleutel lag ook hier dat vrijwilligers die wel iets wilden doen van elkaars kennis gebruik hebben gemaakt en daardoor tot allerlei ideeën zijn gekomen en oplossingen bedacht hebben voor problemen die ze tegengekomen zijn.
De Bijenhoek is daar niet alleen in, elke keer is het verbazingwekkend hoeveel vrijwilligers in de wijk “omkijken naar elkaar”, zich inzetten en werkende weg tot steeds betere oplossingen komen. Ook bijvoorbeeld het Noaberschap Helmerhoek heeft tal van activiteiten ondernomen. Door het Noaberschap kwamen ouderen in de zomer graag naar de Bijenhoek. Om een ander klein voorbeeld te noemen Haloween was dit jaar de grootste happening in de wijk.
Graag wensen we u prettige feestdagen en ……. wel leefde gef wödt zölf riek.