Twentse levenslessen (138)

De wereld verandert voortdurend, veel verbetert, ook slaan veranderingen soms de verkeerde weg in. Zo lijkt het er op dat tegenstellingen groter worden, dat daar ook grotere woorden voor nodig zijn. Zelfs in het klein, in een straat, in een buurt of een wijk kom je dat zo af en toe tegen. De sociale media dragen daar zeker aan bij. In het twents gezegde van deze week wordt dat op een twentse manier treffend gezegd. Mensen die denken dat ze altijd het gelijk aan hun kant hebben, die geen twijfel kennen, moeten eens door de bril van een ander kijken. Je zou kunnen zeggen, die moeten eens proberen om de gedachtengang van iemand anders te begrijpen. Dat zou een mooie kerstwens kunnen zijn in de overtuiging dat elkaar leren begrijpen beter helpt dan de sociale media te hulp te roepen.