Twentse levenslessen (133)

Eens een Tukker…, is een rubriek in Tubantia waarin een geboren twent vertelt wat Twente nog steeds voor hem of haar betekent. Het landschap, de buurt, de school, vriendjes en vriendinnen zijn het decor geworden waarin je hele leven zich afspeelt. Met alle veranderingen die er nog komen, zijn er ideeën, gevoelens en ervaringen in je ziel gebeiteld. Tijdens mijn studie lang geleden heb ik enkele jaren in het westen gewoond, je tongval, je houding en je opvattingen verraden zich direct. Als je van verraden mag spreken. Jezelf kunnen zijn in een nieuwe situatie, respect hebben voor iemands afkomst, het lijkt zo voor de hand te liggen. Na vele jaren ben ik van het noordoosten naar het oosten verhuisd. Hoewel het niet mijn geboortegrond is, is het toch waar ik graag wil zijn. Het dorp waar ik woon is een ander dorp, daarin neemt nostalgie geen grote plaats in.