Twentse levenslessen (132)

Het meest opvallende deze week is Halloween. Dan verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat!, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven.
De twentse spreuk van deze week benadrukt nog eens dat er alleen mooi uitzien niet voldoende is. Een feest doe je samen. De voorbereiding vraagt veel van de organisatie. In onze wijk is er gelukkig het Noaberschap die met volle inzet er een mooi feest van maakt. Die voorbereiding kan niet onderschat worden. Ook vele anderen zijn er bij betrokken, ouders, opa’s en oma’s, buren, vrienden en kennissen die ervoor zorgen dat de kinderen er feestelijk uitzien en die ervoor zorgen dat heel veel kinderen van huis naar huis kunnen gaan, precies zoals Noaberschap bedoeld is.
“D’r schier oetzeen” gaat veel ”deeper as ‘t vel,” zo konden we gisteravond in Helmerhoek zien, of om een andere spreuk te citeren: “Noaberschap mag nooit verloren gaan.”