Twentse levenslessen (107)

In de techniek kun je vaak al horen of zien als er iets niet in orde is. Langer wachten verergert meestal de problemen en snel ingrijpen voorkomt dat de problemen verergeren. In de dagelijkse omgang dragen de sociale media eraan bij dat de problemen onnodig veel te groot worden. Iemand plaatst een berichtje op facebook, twitter of instagram dat voor één persoon bedoeld is. Vervolgens reageren er enkelen en die reageren weer op anderen. De gebruikte taal wordt steeds heftiger en in de kortste keren loopt het uit de hand met scheldpartijen en bedreigingen. Dan is er maar één oplossing, om zomaar te zeggen, het vuur moet gedoofd worden. De twentse spreuk van deze week laat ons weten dat als een situatie zich niet snel verbetert dat je er zeker van kan zijn dat het morgen nog erger wordt. In dit soort gevallen is snel ingrijpen vaak de beste oplossing.