Twentse levenslessen (106)

Gedwongen door corona moest ik veel dingen proberen waardoor ik ontdekte waar ik zonder kan. Het is op enkele uitzonderingen na een jaar geleden dat ik in een winkel was. Ook heeft het mij niet heel erg gestoord dat ik langere tijd niet naar de kapper kon. Wandelen of fietsen in een druk natuurgebied heeft ook veel van zijn charme verloren. In twee maanden had ik aan één tank benzine voldoende. En toch…… met enige regelmaat loop ik even naar de Bijenhoek, in beweging zijn, een klusje uitvoeren, harken, schoffelen, spitten en met de kruiwagen allerlei dingen van de ene plaats naar de andere brengen. Het geeft een ander tempo aan je dag en doordat er een grote groep vrijwilligers en belangstellenden is, kun je als je wilt elke dag even buiten zijn, de planten en bloemen zien groeien. Dat maakt dat ik mij voor kan stellen hoe moeilijk het is dat je noodgedwongen thuis moet blijven omdat je niet mobiel bent of niet even een tuintje of terras hebt waar je van het voorjaar kunt genieten. Inderdaad van het voorjaar genieten daar kan ik niet buiten.