Twentse levenslessen (105)

Bij het doorlezen van de twentse spreuken kan ik vaak een glimlach niet onderdrukken. Deze spreuk is daar een voorbeeld van. Met een beetje fantasie zou je kunnen zeggen, voorkomen is beter dan genezen. Een goed voorbeeld van “eier in de pan doen” is zo af en toe sorry zeggen of het spijt me. Als je zelf voelt dat je een fout gemaakt hebt, dat kan een kleine ‘slip of the tongue’ zijn of iets waarvan jezelf voelt, dat had ik niet moeten doen of dat iemand anders je laat weten dat je te ver bent gegaan. Dan is het voor sommigen zo moeilijk om sorry te zeggen zodat je binnen de korste keren een hok vol “kwoade kuukns” hebt. Vanmorgen was er in één van de straten een kleine brand, die was snel geblust, altijd beter dan de brand maar door laten branden tot een smeulend vuur overblijft.