Twentse levenslessen (101)

Tijdens de aanloop naar de verkiezingen van afgelopen week heb ik wel eens aan de spreuk van deze week gedacht. Wat zou de schrijver bedoeld hebben. Het is nogal een gewoonte geworden om harder te gaan praten, zelfs elkaar te overschreeuwen, om vaak te herhalen of om vervelende vergelijkingen te maken. Daaruit moet het eigen gelijk dan blijken. Ik heb de indruk dat de schrijver dit niet bedoeld heeft. Misschien gaat de spreuk toch meer in de richting van dat mensen voor hun zaak pleiten, ze in een goed gesprek de opvattingen gaan vergelijken, nagaan of ze elkaar goed begrepen hebben en proberen zoals dat heet, om er gezamenlijk uit te komen. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat dit meer op dagdromen lijkt dan op de realiteit van alledag. Dat valt nogal mee, vrijwel alle bewoners schrijven op Helmerhoeknieuws met respect voor en over elkaar. Het voelt als beheerders altijd goed dat bewoners die een enkele keer over de schreef gaan door anderen veelal snel gecorrigeerd worden.