Twentse levenslessen (100)

Wat zeggen getallen eigenlijk, doen ze ertoe. Dat dacht ik vanmorgen toen ik zag dat deze zaterdagmorgen ik de honderste column schrijf. Eigenlijk doen getallen er niet veel toe anders dan dat het leven net als bij een wielerwedstrijd in etappe’s wordt ingedeeld. Ook zo’n etappestrijd zijn de verkiezingen, om de vier jaar of soms in kortere tussenpozen kun je stemmen en waar nogal eens gestreden wordt wie de kopman voor de komende periode mag zijn.
Als ik het goed begrijp is de mening van de schrijver van deze week dat het nogal een verschil maakt tussen wat iemand zegt en iemand doet. Een bekend gezegde is, vertrouwen is goed controleren is beter. Daar zou wel eens een belangrijke conclusie aan te verbinden zijn. Iedereen in een verantwoordelijke functie op welk niveau dan ook die zich niet wil laten controleren, die de controle niet goed organiseert, laadt al snel de verdenking op zich dat de woorden en de daden niet in overeenstemming zijn. Spreekt uit de spreuk van deze week achterdocht. Ik denk het niet, er spreekt de zorg en het verlangen uit dat mensen eerlijk en correct behandeld worden.