Twentse levenslessen (96)

Deze week hebben we op Helmerhoeknieuws zoveel gezien waar je een goed gevoel van krijgt, de prachtige natuurfoto’s, de bewoners die van de sneeuw genieten, de bewoners die anderen helpen, de bewoners die weten te genieten van de natuur rondom de wijk. Er is eigenlijk geen twijfel over dat er veel positieve energie in de wijk is. Iedereen weet ook dat het voor velen een moeilijke tijd is. Elke dag kunnen we op de tv zien en in de krant lezen voor hoeveel mensen in alle leeftijdsgroepen er sprake is van klein leed maar ook van heel groot leed. De spreuk van deze week hoort helemaal bij het Twente van vroeger, we hebben kunnen zien dat het ook bij vandaag de dag hoort. Wie zich mee laat slepen in de twijfel loopt het risico door twijfel gevangen te worden gehouden, hoop daarentegen maakt mensen creatief en ze zoeken naar mogelijkheden. Hoop doet moed houden, zou je kunnen zeggen.