Twentse levenslessen (91)

De vraag die ik mij deze week stelde is zou dat grote Amerika ver weg nog iets kunnen leren van het Twents. De spreuk van deze week is wellicht zeer toepasselijk. Meer dan zestig rechtszaken, hoeveel advocaten is dat wel niet, hebben de voorman van dat grote Amerika niet op andere gedachten kunnen brengen. We kunnen natuurlijk naar anderen wijzen maar hoe zijn onze manieren? Die vraag moet iedereen voor zichzelf beantwoorden en zeker bewoners die een vooraanstaande plaats in het bestuur van het land, een stad, een dorp of een wijk willen innemen. Heb ik gecontroleerd of de feiten kloppen? Respecteer ik de grenzen van vrije meningsuiting? Doe ik aan hoor en wederhoor? Kunnen anderen zich geïnspireerd voelen door mijn opmerkingen, met andere woorden ben ik bijvoorbeeld met opruiing bezig? Hoe maak ik gebruik van de media? Misschien is de les wel, het maakt eigenlijk niet uit waar je woont, overal en altijd zijn dezelfde vragen aan de orde.