Twentse levenslessen (92)

Nadat vanmorgen voor de zoveelste keer in de krant stond dat er een overtreding gemaakt was tegen de coronaregels en de politie niet opgetreden was, kwam de gedachte in mij op dat er strenger gestraft moet worden. Even later dacht ik, dat is toch eigenlijk gek. Moet een boete je ervan weerhouden dat je ouders of grootouders in gevaar worden gebracht. Kun je niet zelf bedenken en er naar handelen dat dat iets is dat je niet wilt. Als waarschuwen voor de gevaren niet helpt en alleen als er gedreigd wordt met een stevige boete nog zou helpen, wat is er dan aan de hand. De twentse spreuk van deze week licht wellicht een tipje van de sluier op, mensen zijn misschien te optimistisch over hun kansen om de coronadans te ontspringen en over de gevolgen die dat met zich mee kan brengen. Maar dat maakt ze niets uit.