Twentse levenslessen (87)

Jezelf kennen is het moeilijkst dat er is. Je wordt je er vaak van bewust hoe lang je bent als je naast iemand anders gaat staan. Met je gewicht is het nog moeilijker. In een TV-programma moesten de deelnemers tussen anderen gaan staan, ze hadden het er moeilijk mee om op de juiste plaats te gaan staan. Voor de spiegel staan helpt niet veel omdat je spiegelbeeld steeds met je mee gaat in je groei. Is het al moeilijk om je lichaamsproporties te kennen, nog moeilijker is het om je eigen gedachten te kennen. De spreuk van deze week is wel een beetje cynisch, je wordt pas gewaar hoeveel geluk je hebt als anderen afgunstig zijn. Vind je dat anderen afgunstig zijn vervelend, dan ben je er op aangewezen om je geluk met anderen te delen. Deze dagen zijn er voldoende mogelijkheden om je geluk te delen, er zijn in allerlei acties veel vrijwilligers die zich volledig inzetten om anderen te helpen.

© helmerhoeknieuws