Twentse levenslessen (85)

Het was een hoopgevende week, in Helmerhoek was er massale steun voor de Tunnelwachters. Nooit eerder was er op Helmerhoeknieuws zo’n massale steun voor vrijwilligers die zich inzetten voor de veiligheid van bewoners. Het tunneltje is voor veel bewoners een pijnlijke doorn in het oog. Helaas, zo zou je kunnen denken, ervaren de bestuurders in het stadhuis niet de onveiligheidsgevoelens van de bewoners en hebben ze niet de ervaring van het met een hoge snelheid door het tunneltje te fietsen of toch maar de keuze te maken om met de auto te gaan.
De twentse spreuk van deze week heeft daar wel iets over te zeggen, als je om het zo maar te zeggen, de verkeerde weg inslaat kom je ergens terecht waar je niet wil zijn. Een ander nederlands spreekwoord heeft nog een goede raad in zich, ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.’ Hoeveel mensen in de Helmerhoek moeten in pathetische woorden getuigen van hun angst en onveiligheidsgevoel voordat het inzicht komt dat dit niet langer kan. Je kunt je niet voorstellen dat beleidsmakers zo cynisch zijn dat ze enkele maanden voor de verkiezingen toezeggingen doen, die ze nu al kunnen doen, alsof het geheugen van bewoners alleen nog een korte termijn geheugen is.

© helmerhoeknieuws