Twentse levenslessen (83)

Bij het zoeken van een twentse spreuk, moet ik nogal eens raden naar de betekenis. Dat is bij deze spreuk ook zo. Op het eerste gezicht denk ik dat de boodschap is dat hetgeen je thuis eet altijd beter is dan wat je in het ziekenhuis eet. Graag zie ik je reactie als ik er met die betekenis naast zit. Het belang van gezondheid wordt steeds meer gezien, vandaar misschien dat er de laatste jaren veel voorlichting geweest is over gezonder leven. Inmiddels zo kunnen we vanmorgen in de krant lezen, zijn er veel mensen overgegaan naar een gezondere levensstijl. In de Bijenhoek bijvoorbeeld kopen bewoners graag onbespoten groente. Tegelijkertijd is gezonder leven voor veel mensen niet gemakkelijk en soms zelfs een zware beproeving. In feite moet je oude gewoontes opgeven en je aan nieuwe gewennen. Je kunt elke dag in de krant lezen dat dat op alle terreinen van het leven schuurt. Niettemin zijn er voortdurend mensen die erin willen slagen een oude levensstijl achter zich te laten en het als een uitdaging te voelen om lichamelijk en geestelijk gezond door het leven te gaan.