Twentse levenslessen (82)

Vaak kun je pas achteraf zien wat de gevolgen zijn van de beslissingen die je genomen hebt of hetgeen je gedaan hebt. De laatste dagen ben ik daarvan verschillende voorbeelden tegengekomen. Dat de Tunnelwachters het gelukt is om te bereiken dat er verbeteringen aangebracht zouden worden en dat het mogelijk is om nog meer te bereiken leek me bijna onmogelijk. Maar zie hoever hun vastberadenheid hun gebracht heeft. Dat de vrijwilligers in de Bijenhoek erin geslaagd zijn om in de Bijenhoek prachtige resultaten te bereiken, leek mij een zeer moeilijke opgave. Het is ze gelukt door door te zetten en de blik gericht te houden op het doel dat ze willen bereiken. Dat het Noaberschap zo’n succesvol jaar zou hebben ondanks de tegenslag door corona, is indrukwekkend, hun inzet is verbazingwekkend. Dat Helmerhoeknieuws binnenkort de 2900 en misschien wel 3000 leden van nieuws voorziet is nauwelijks voor te stellen.
Wat hebben deze voorbeelden gemeen. Je kunt je vaak niet voorstellen waartoe je in staat bent. Wil je dus het resultaat van je werk in het licht van morgen zien, probeer dan de klippen die je tegenkomt te omzeilen en toon de nodige overtuigingskracht, wilskracht en doorzettingsvermogen.

© helmerhoeknieuws