Twentse levenslessen (81)

Vanmorgen las ik een berichtje van één van de leden van Helmerhoeknieuws hoe verdrietig het is als familie elkaar niet meer kan ontmoeten. Opa’s en Oma’s die hun kleinkinderen niet meer kunnen zien. Tegelijkertijd was vanmorgen het liedje “Let it be” van de Beatles op radio vijf. Één zin trof mij zeer, vrij vertaald en verkort komt het er op neer .. en als de “broken hearted” mensen in deze wereld het met elkaar eens zijn, zal er een antwoord zijn.
Voor degenen die al dan niet vrijwillig naar allerlei motivatiecursussen gaan is het gezegde, dat je deel van het probleem kunt zijn, maar je ook als deel van de oplossing kunt gedragen een veel geciteerde wijsheid. Eigenlijk kunnen we het met een eenvoudige twentse spreuk af, wat niet wit is hoeft niet zwart te zijn, zo kunnen we elkaar halfweg ontmoeten.