Twentse levenslessen (75)

Komende week is het burendag. Eigenlijk is het wel bijzonder dat er een landelijke organisatie, het Oranjefonds, iets moet organiseren zodat buren meer met elkaar in contact komen. Hoor je ouderen praten over vroeger, dan kennen ze nog steeds veel mensen in hun buurt van vroeger. Aan veel kun je zien dat de wereld, om het in coronataal te zeggen een wereld van kleine bubbels is geworden, kleine groepjes die elkaar kennen en ontmoeten. In Helmerhoek zie je echter dat er ook een dorpsverlangen is. De spreuk van deze week spreekt een verlangen uit om met elkaar in gesprek te blijven. Daar hoort bij ‘willen is doen’. Er zijn steeds mogelijkheden om dat wat je graag wil ook waar te maken. Over ruim een week is er de jaarlijks landelijk georganiseerde activiteit, de week van de eenzaamheid. Ook deze week wordt er landelijk gevraagd of je in je eigen straat of buurt een beetje attenter wil zijn. Dat alles met de kennis dat er een ijzeren wet bestaat die zegt dat de meest kwetsbaren altijd het zwaarst getroffen worden. Kortom er is werk aan de winkel.