Twentse levenslessen (72)

De spreuk van deze week is eigenlijk een thuiswedstrijd. Ik heb het voorrecht dat ik mee mag werken in de tuin en al het moois en goeds mag verkopen dat de Bijenhoek opbrengt. In je eigen wijk mee kunnen werken samen met anderen die daar plezier aan beleven. Het belang van samen iets opbouwen wordt denk ik lichterlijk onderschat. Het was leuk te horen dat één van de vrijwilligers op donderdag lichterlijk gespannen is omdat die graag wil weten of hetgeen verbouwd wordt in de smaak valt. Wekelijks kunnen we de reacties horen, aan de ene kant vinden de bewoners het leuk, dat wat lang geleden een paardewei was, omgetoverd is tot een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, aan de andere kant vinden veel mensen het plezierig dat ze kunnen zien dat onbespoten groente afgesneden wordt of geplukt waar ze bij staan. Dat is een soort kwaliteitsmerk voor smaak en gezondheid. Het seizoen zit er bijna op. De voorbereidingen voor het volgend seizoen zijn al volop bezig. Het is mooi om met de Bijenhoek in een twentse traditie te staan dat niets zo lekker en gezond is als wat verbouwt wordt op eigen grond.