Twentse levenslessen (65)
Deze week las ik dat we vaak naar de grote dingen kijken die ons dagelijkse rust verstoren, die ons de nodige stress bezorgen. Deskundigen schreven dat de kleine ergernissen die bijna onzichtbaar zijn dezelfde invloed hebben op ons gemoed. De hamvraag is wat kunnen we doen om de stress die door kleine ergernissen ontstaat te vermijden. Eigenlijk geven de deskundigen vrij vertaald, drie adviezen. Ga voor jezelf na welke na wat twee of drie belangrijke kleine ergernissen zijn om zodoende de energie te hebben om je daar op te richten. Investeer in relaties en activiteiten, bijvoorbeeld mindfulness, zodat je de ergernissen in het juiste perspectief ziet. Zeg maar ergernissen niet groter maken dan ze zijn. Neem afstand of breek met mensen of activiteiten die de kleine ergernissen veroorzaken. Misschien wordt het daardoor minder moeilijk om het leven iets gemakkelijker op te nemen.