Twentse levenslessen (67)

Met enige regelmaat kun je horen, hoe kunnen ze dat op dit moment vertellen of waarom horen we dat nu. Slecht nieuws komt altijd op het verkeerde moment, altijd te vroeg. Er bestaat ook geen opleiding voor, hoe je met slecht nieuws moet omgaan. Mensen die met enige regelmaat slecht nieuws moeten brengen, leren tegenwoordig vaak hoe ze dat moeten doen en hoe ze met de emoties moeten omgaan.

De schrijver van de spreuk van deze week, geeft eigenlijk wel een aanwijzing. Het schijnt dat op dit moment er meer jongeren besmet raken door corona dan ouderen. Misschien is de levensles wel dat jongeren zo vroeg mogelijk weten hoe het slechte nieuws eruit ziet als ze besmet zijn geraakt. Het is natuurlijk niet prettig om de verhalen van mensen te lezen die besmet zijn geraakt. De kans is er wellicht dat jongeren daardoor niet te vroeg slecht nieuws krijgen en een andere toekomst, waaraan ze nooit gedacht hadden, opdoemt.