Twentse levenslessen (55)

Hoe met onzekerheid om te gaan? Dat is voor veel mensen een probleem. Nooit eerder, voor zover ik mij kan herinneren, hebben zoveel mensen met grote onzekerheid moeten omgaan. De levensles van deze week leert ons, doe wat gedaan moet worden. Misschien moet je daar wel aan toevoegen dat als je voelt wat je moet doen en dat met liefde en volle inzet doet, jij eigenlijk geen fouten kunt maken. Als het anders loopt dan je denkt, dan is dat omdat je het niet beter kon doen als je gedaan hebt, anders had je dat wel gedaan. Zo geldt dat voor mensen die moeilijke beslissingen moeten nemen in een periode van crisis, waar snel gehandeld moet worden, zo geldt dat ook voor mensen die in hun eigen omgeving mensen moeten bijstaan. Ook het tweede deel van de spreuk van deze week is van zeer groot belang. Het kan eigenlijk niet beter gezegd worden als in het dialect. Misschien zou je er aan toe kunnen voegen, als je alles gedaan hebt wat je moet doen dan mag je er op vertrouwen dat je daarmee het beste kunt bereiken dat er te bereiken valt.