Twentse levenslessen (50)

Vijftig keer heb ik een spreuk uitgekozen en daarover geschreven over iets dat me bezighoudt, iets dat me opvalt of iets waaraan ik terugdacht. Deze week ontbreekt het mij aan de fantasie om te voelen en te begrijpen hoe groot de vreselijke schok is die door het land en zelfs door de wereld gaat. Niemand heeft genoeg fantasie om het leed van de anderen te voelen, zo zou je de spreuk van deze week ook kunnen lezen. De angst, de bezorgdheid, het verdriet en de onzekerheid is meer dan spreekwoordelijk groot. Mensen weten in hun angst niet meer wat te doen, sommigen vallen stil, anderen worden agressief en weer anderen ontkennen de angst die ze voelen. Zo wordt veel van wat gebeurt nog onbegrijpelijker. Gelukkig is er een keerzijde, de woorden die erbij horen klinken ons vandaag de dag vaak vreemd in de oren, saamhorigheid, solidariteit en zorg voor elkaar. Toch moeten die woorden het doen, dat betekent de regels serieus nemen, dat betekent noaberschap, op elkaar letten en elkaar helpen. Die warmte is voor velen die het nodig hebben ontroerend. Wij van Helmerhoeknieuws zijn blij dat steeds meer bewoners hun initiatieven met ons delen. Kun je muziek maken, plaats een videootje van je huiskamerconcert op Helmerhoeknieuws, als kinderen een liedje willen zingen voor alle bewoners, zet het op Helmerhoeknieuws, wil je bewoners helpen, maar er melding van. Alle initiatieven zijn welkom ❤️