Twentse levenslessen (38)

“ Het leven overkomt je” zei eens iemand tegen mij, en je kunt er aan toevoegen en daarmee ook het verdriet. Dat is ook de levenswijsheid in deze spreuk. Er zijn allerlei gebeurtenissen die verdriet veroorzaken, het kleine verdriet van een kind dat valt en zich bezeert, het verdriet waar je bang voor bent, en het vele andere verdriet van het gemis van een dierbare, van ongelukken en van eenzaamheid waar het je niet lukt om je tegen te verzetten.

“Een medaille heeft twee kanten”, de andere kant van de medaille is de lach, het genieten. De schrijver van de spreuk van deze week zegt dat je dat moet leren, tegelijkertijd zegt ie dat je dat ook kunt leren. Maar ja, leren gaat met vallen en opstaan, soms zit het mee, soms zit het tegen. We wensen iedereen tijdens de kerstdagen en in het nieuwe jaar toe dat het telkens weer lukt om de energie te vinden om een glimlach om de mond te toveren. We wensen u een weerbaar, gezond en veilig 2020.