Twentse levenslessen (36)

Er zijn veel variaties op wat in Twente genoemd wordt Noaberschap. Ze komen er altijd op neer dat je om een ander geeft. Zo tijdens de kerstdagen is er altijd wel even tijd om na te denken over Noaberschap. Gelukkig is er in Helmerhoek voldoende de gelegenheid om even aan een ander te denken. Bij Mediant doen ze er alles aan om ‘ de Dreamfactory’ er gezellig uit te laten zien, zodat hergebruik van goederen volop kan. De moeite waard om er eens langs te gaan. Er zijn twee kerstmarkten in Helmerhoek, de aankondigen staan op Helmerhoeknieuws, ook bijvoorbeeld het Thomashuis doet er aan mee, zodat de bewoners ervaren, hoe leuk het is dat je ook voor iemand anders iets kunt doen. ‘t Helmgras is al volop bezig met de kerstverkoop, kerstbomen, kaarsen en eigengemaakt aardewerk. Hoe leuk is het om aardewerk te kopen bij ‘t Helmgras, gemaakt door bewoners die hun talent inzetten om iets moois te maken waarvan anderen kunnen genieten. Je voelt je beter als je in de voorbereiding van Kerstmis niet alleen aan jezelf denkt, maar ook aan degene die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.