Twentse levenslessen (31)

De mooiste dingen in het leven kosten geen stuiver. De schrijver van de spreuk van deze week denkt waarschijnlijk aan liefde, je gelukkig voelen, samen bij elkaar zijn, samen een wandeling maken, genieten van de natuur, aan sport doen en zoveel meer waar je van kunt genieten. Inderdaad heel vaak kun je genieten van wat we wel noemen, de kleine dingen des levens.
De vervelendste dingen in het leven kosten ook geen stuiver, je ongelukkig voelen, ziek zijn, eenzaam zijn en ook dit rijtje is zoveel langer te maken.
De les die te leren valt is dat ongeluk je soms overkomt, waardoor je leven er op slag anders uitziet. Om dan te ontsnappen aan je ongelukkig voelen of aan eenzaamheid is veel inspanning nodig, niet alleen van je zelf maar ook van anderen. Samenleven doe je samen en in de huidige tijd zijn daar voorzieningen voor nodig. Helaas denken degene die er over geacht worden te beslissen, dat die dingen ook geen stuiver kosten.