Twentse levenslessen (14)

Iets willen leren, bijvoorbeeld een muziekinstrument bespelen, kan het begin zijn van heel erg lang heel veel oefenen, daar beleeft de bespeler veel plezier aan, iets kunnen waarvan je eerder dacht dat je het nooit zou kunnen leren. Ken of kun je iets dan ben je daar vaak trots op en wil dat gevoel ook met anderen delen. Wat je graag doet, valt niet zuur.
Tegenwoordig noemen we dat, ergens energie van krijgen. Een goed voorbeeld daarvan is de bijenhoek, het lag er niet rooskleurig bij. Handen die graag aan het werk zijn in het groen hebben daar iets moois van gemaakt. Groene vingers, de kennis en aandacht voor de natuur, maakt trots als je het resultaat ziet.
Wat je graag leert, graag doet en waar je succes mee hebt, valt niet zwaar. We weten nu al dat als morgen de speelsters van het Nederlands elftal na afloop met veel energie over het veld rennen, ze gewonnen hebben. De wijk Helmerhoek is ook winnaar geworden doordat 14 juli van 11.00 – 15.00 uur iedereen in de gelegenheid is het succes van de bijenhoek te delen. Van harte welkom.