Twentse levenslessen (6)

Als het bij de buren regent, krijg jezelf ook wel een paar druppels mee. Een buurt is belangrijk voor je eigen leven, hebben de buren pech, gaat het ze slecht of zit het ze tegen, daar merk je vaak wel iets van. Zeker vroeger toen buren vaak meer van elkaar konden zien en soms ook meer op elkaar betrokken waren. Ik herinner mij overigens dat de familie vroeger belangrijker was, ook doordat de familie betrokken was bij geboorte, doop en andere veelal christelijke feestdagen. Mijn ooms en tantes kwamen, toen ik nog kind was, op mijn verjaardag. Misschien is het ook wel andersom, gaat het de buren goed, dan heeft dat ook invloed op de buurt. Helmerhoeknieuws probeert bewoners aan te moedigen lid te worden van Helmerhoeknieuws. Het is bekend dat mensen zich beter voelen als ze zich thuis voelen in de buurt. Alle kleine beetjes helpen, ook lid worden van Helmerhoeknieuws. Dat kan heel eenvoudig, de knop “uitnodigen” op de facebookpagina Helmerhoeknieuws indrukken, zoeken naar vrienden en die uitnodigen, de rest wijst zich vanzelf. Je maakt ook nog een kans op een waardebon van € 25. Op 9 juni als Helmerhoeknieuws twee jaar bestaat maken we de winnaars bekend.