Voor actuele informatie, zie de
facebookpagina Helmerhoeknieuws

Vrijwilliger worden of voor vragen. De groep vertelt u graag over het werk van het Noaberschap.
Maandagmorgen of vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 kunt u langs komen of een afspraak maken voor informatie (053-7370023).

Huiskamer Helmerhoek (maandagmorgen)

Huiskamer activiteiten

De Huiskamer heeft verschillende activiteiten, zie facebook. Koffie drinken of thee (gratis) staan op het program. In overleg met de bezoekers wordt regelmatig een nieuw goed doel bepaald, waarvoor de komende tijd activiteiten worden gedaan.

Noaberhulp

Noaberhulp bestaat uit vrijwilligers uit de wijk die een moment van hun tijd aan u willen besteden. Ze reiken u de hand bijvoorbeeld, alleenstaanden en alleengaanden die zich eenzaam voelen, bewoners die door hun persoonlijke situatie eventjes een helpende hand nodig hebben of samen een kopje koffie willen drinken. De groep wil de Noaber zijn en als het echt nodig is even de taak als buur overnemen.

Taaltafel

Heb jezelf een (ouder) familielid of ken je iemand die de Nederlandse taal wat beter wil leren spreken, kom dan oefenen bij de Taaltafel op maandagmorgen. Dit is een uitnodiging die ondersteund wort door M-pact, partner van het Noaberschap. Maak gebruik van deze mogelijkheid.

Wandelgroep (dinsdag)

Wandeling

Helmerhoek heeft zijn eigen wandelgroep. De vaste wandelavond is dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. De bedoeling is om met iemand een gesprek aan te gaan, waarbij jij dan zelf bepaalt waar je het over wilt hebben. Het kan zijn dat je een probleem wilt bespreken of iets van je af wilt praten. De verzamelplek is bij de ingang van het wijkcentrum bij de busbaan. De groep, in wisselende samenstelling, loopt in en om de wijk dus altijd in de buurt. Met slecht weer wordt er niet gewandeld. Via een groepsapp, waarvan je deelnemer wordt, wordt alles geregeld. Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden via Facebook met een PB, een persoonlijk berichtje naar Linda Ludwig, maar je kunt je ook spontaan melden op bij het ontmoetingspunt, als er weer gewandeld wordt.

Mantelzorgcafé Helmerhoek (donderdag, zie agenda)

Mantelzorgcafé

Bezoekers van het mantelzorgcafé kunnen als mantelzorger hun ervaringen delen. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en zich gesteund voelen door anderen die min of meer hetzelfde meemaken. Als mantelzorger kunt u zich wel eens eenzaam voelen: “Doe ik het wel goed?” Erkennen dat het zorgen voor een ander u wel eens zwaar valt, is moeilijk want: “Voor wie ik zorg kan er toch ook niets aan doen.” Soms weet u ook niet waar u hulp kunt vinden. Bij een mantelzorgcafé zijn begeleiders aanwezig die een mantelzorger een bepaalde weg kunnen wijzen. Op verzoek kan een psycholoog of een thuiszorgmedewerker of professional uit de dagbesteding voorlichting geven en een bepaalde weg wijzen. Maar het belangrijkste is wel het delen van ervaringen, dat lucht op en geeft ruimte.

Het Mantelzorgcafé biedt u als mantelzorger daarnaast de mogelijkheid even op adem te komen en de zorgen even opzij te kunnen zetten onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Ook al bent u geen mantelzorger meer, maar wilt u er toch over praten, dan bent u ook van harte welkom. Uw leeftijd maakt daarbij niet uit.

Huiskamer Helmerhoek (vrijdagmorgen)

Huiskamer activiteiten

De Huiskamer heeft verschillende activiteiten, zie facebook. Koffie drinken of thee (gratis) staan op het program. In overleg met de bezoekers wordt regelmatig een nieuw goed doel bepaald, waarvoor de komende tijd activiteiten worden gedaan.

Repaircafé

Heb je een (klein) huishoudelijk apparaat dat niet meer (goed) werkt, dan is het team bereid om er naar te kijken. Uiteraard wordt er ook kleding hersteld.

Computerrepair

ComputerRepair is er met tips en reparaties. Alle kleine reparaties op het terrein van computers.

Fotogroep

De Fotogroep Helmerhoekers is aanwezig.

Line-dance (zondag, zie agenda)