Hebt U nog een bruikbare werkende computer, lees verder đź‘Ť

Het Computer Repaircafe Helmerhoek probeert slecht of niet meer werkende laptops, computers of tablets weer goed werkend te krijgen. Met een kleine groep vrijwilligers proberen we oude computers te redden van de sloop. Soms is er een onderdeel van de computer defect, vaak is Windows traag of verouderd, of zijn er andere programma’s die niet meer goed werken. Wij proberen deze mankementen lowbudget of nobudget te verhelpen. Als Windows verouderd is (bijvoorbeeld Vista, XP of Windows 7) dan kunnen we uw laptop voorzien van een Ubuntu besturingssysteem. Ubuntu is een gratis besturingssysteem dat vaak nog redelijk goed kan draaien op verouderde laptops of computers. Het Computer Repaircafe Helmerhoek maakt onderdeel uit van het Repaircafe Helmerhoek, elke VRIJDAGOCHTEND van 10 tot 12 uur proberen we in wijkcentrum De Helmer computers te repareren. Ook kunnen we uitleg geven over computers, laptops of tablets.

Graag komen we ook in aanraking met mensen of bedrijven die hun oude computers of laptops willen doneren, vaak moeten nog oude gegevens verwijderd of overgezet worden naar een andere computer. Als u daarbij hulp nodig heeft kunnen we daar voor zorgen. Als u liever de harde schijf met de gegevens wil houden of vernietigen kan dat natuurlijk ook. Deze laptops of computers kunnen we zonodig oplappen en doneren aan minder draagkrachtige wijkbewoners.

Als laptops of computers niet meer te repareren zijn kunnen we eventueel nog wel goed werkende onderdelen gebruiken voor andere laptops of computers, ook adapters of andere computer-accesoires kunnen een tweede leven krijgen.