.

De afgelopen week sprak ik met een bewoner over de Bijenhoek. Ook kwam de fysieke inspanning die de vrijwilligers leveren even ter sprake en wat dat voor hun conditie betekent. Zelf weet ik hoeveel minder pijntjes ik heb door te bewegen. We weten het allemaal bewegen is gezond voor alle leeftijden en het doet er niet toe wat je doet. In Tubantia stond daar vanmorgen een interessant artikel over. Helmerhoeknieuws neemt deze artikelen nooit over. Een paar citaten is geen probleem.
Een 82 jarige professor vertelde, zo schreef Tubantia: “Als bewegen een pil was zou iedereen hem nemen.” Bovendien viel te lezen: “Bij de fysiek actieve ouderen bleek juist dat ze nog evenveel t-cellen in hun bloed hebben als iemand van 20, met alle positieven gevolgen van dien. Bewegen loont dus echt, denken de wetenschappers.” Fietsers en ook andere bewegingen hebben een betere bescherming doordat ze het immuunsysteem van een veel jongere hebben. Vooral de laatste zin in het artikel was erg hoopgevend: “Alles wat je maar aan het bewegen zet en je conditie verbetert, helpt.”