Bij een eerder bezoek liet wethouder Arjan Kampman weten dat hij graag nog eens een keer op bezoek zou willen komen als de Bijenhoek volop in bloei staat. Op donderdagavond tijdens de openingsavond was het zover. De wethouder heeft de nieuwe aanwinsten bekeken waaronder de kweekkas en was enthousiast over wat er bereikt is. Hij benadrukte dat het van grote betekenis is dat vrijwilligers zich inzetten om een sfeer te scheppen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, de prachtige tuin kunnen bekijken en biologische producten kunnen kopen waarmee de vrijwilligers de tuin kunnen onderhouden. Hi stelde vast dat hij het leuk vond dat jong en oud aanwezig zijn en dat de vrijwilligers zich inzetten zodat iedereen mee kan doen.

Ook aanwezig was Leon Haghuis, hij is beheerder van de kinderboerderij ‘de Wesseler’. Leon Haghuis heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de Bijenhoek. Inmiddels vindt er veel uitwisseling van kennis plaats tussen ‘de Wesseler’ en de Bijenhoek. Daardoor ontstaan er voortdurend ideeën over hoe de tuinen aantrekkelijk kunnen zijn voor een brede doelgroep.

In gesprek met de vrijwilligers van de Bijenhoek gaf wethouder Arjan Kampman er blijk van dat hij zeer verheugd is dat de vrijwilligers er in geslaagd zijn om de stichting Bijenhoek op te richten. In gesprek met de voorzitter Albert van Winden van de stichting Bijenhoek is gesproken over de verdere ontwikkeling en op welke wijze de wethouder steun kan bieden zodat de Bijenhoek nog beter in staat is bewoners de ruimte te bieden elkaar te ontmoeten en er blijvende aandacht is voor natuur en milieu.