De Tunnelwachters kregen eerder deze week al steun van enkele gemeenteraadsleden, daar voegt Linda Hilberink, columnist van Tubantia, zich bij. Op de sociale media, waaronder de facebookpagina Helmerhoeknieuws, viel regelmatig te zien dat de Tunnelwachters een massale breedgedragen steun in de wijk Helmerhoek hebben. Hoewel het gevoel heerst dat camera’s binnen handbereik zijn, neemt door de recente gebeurtenissen de verontrusting en bezorgdheid over de veiligheid bij de tunneltjes hand over hand toe.

Over die verontrusting schrijft de columnist Linda Hilberink. In de laatste alinea van haar column schrijft ze: “Verder camera’s in binnensteden, bij stadions en zelfs als ik een zak plastic afval naast de container zet op een milieu-eiland is het bingo en sta ik op beeld. Hoe vaak moet het nog misgaan voordat er camera’s komen bij de Enschedese tunneltjes? Wanneer gaat iemand creatief naar de regels kijken en komt er echte actie? Want de twintig lichtmasten die geplaatst zijn en het ietsje korter snoeien van de bosjes baten niet. Zoveel is duidelijk.”