In de pers kunnen we lezen dat het aantal inbraken in Nederland minder is dan voorgaande jaren doordat bewoners meer thuis blijven door corona. Hoe was dat in 2020 in Helmerhoek? In drimble.nl hebben we de cijfers gezien en vergeleken met andere sites. Voor zover we konden zien zijn het betrouwbare cijfers.

In de eerste zes maanden van het jaar was er in februari één inbraak, in maart twee inbraken en één poging tot inbraak. Verder waren er in de eerste zes maanden geen inbraken of pogingen tot inbraak.

De maand juli laat een ander beeld zien. Er zijn zes inbraken in juli geweest en twee pogingen tot inbraak. Opvallend is bijvoorbeeld dat er op 31 juli twee inbraken geweest zijn en twee pogingen tot inbraak. Verder is er nog één inbraak in november en één in december geweest.

Samengevat, in de maand juli zijn zes inbraken geweest en twee pogingen tot inbraak en de rest van het jaar vijf inbraken en één poging.

Hoewel elke inbraak of poging er één teveel is, is Helmerhoek een relatief veilige wijk. Wilt u alle mogelijke maatregelen om de kans op een inbraak te verkleinen nog eens op een rijtje, goede informatie over wat u kunt doen is te vinden op de website van de politie. https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html#alinea-title-hoe-kan-ik-de-kans-op-een-inbraak-verkleinen