Helmerhoeknieuws vindt het belangrijk dat bewoners zich veilig voelen op facebook en of Helmerhoeknieuws haar doel bereikt dat zoveel mogelijk leden actief of passief deelnemen. De statistieken van de afgelopen vier weken laten zien dat veel meer bewoners veel meer op facebook keken, schreven of reageerden dan de vorige maand en dat het niet of nauwelijks noodzakelijk is geweest dat de beheerders corrigerend moesten handelen omdat er kwetsende, beledigende of zelfs strafbare berichten op stonden.

De statistieken leren dat de laatste vier weken er zich 76 leden hebben aangemeld, waarvan één iemand die zich aangemeld heeft geen enkele relatie had met Helmerhoek, Enschede, Nederland of zelfs Europa.

Hieronder de statistieken van het aantal berichten, dat waren er 299, 51% meer dan de vorige periode. Het aantal opmerkingen was 2850 dat was zelfs 80% meer dan in de vorige periode en het aantal reacties was 6943 dat was 47% meer dan in de vorige periode.

Het corrigerend handelen betrof dat er er één persoon die zich aangemeld heeft niet is toegelaten. Er zijn drie reacties verwijderd die kwetsend of beledigend waren, er waren geen strafbare reacties. Twee van de drie reacties waren afkomstig van andere leden die daarvan een melding maakten. Voor één lid hebben de beheerders ingeschakeld dat het lid gedurende één maand toestemming moest hebben van de beheerders als ze iets wilden plaatsen. Het was ook deze maand opnieuw niet nodig om een lid te blokkeren of te verwijderen. Samengevat, van het totale aantal van bijna 10.000 opmerkingen, berichten of reacties was bij 5 daarvan ingrijpen van de beheerders helaas noodzakelijk.

Uit de statistieken kan opgemaakt worden dat de coronalockdown en de sneeuw er mede aan heeft bijgedragen dat Helmerhoeknieuws meer in de belangstelling stond, met als resultaat dat er bijna 3000 leden zijn.

Bewoners konden in deze winterperiode door de bijdrage van velen op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de wijk. Vanzelfsprekend zien we er samen naar uit dat we corona snel achter ons kunnen laten en een gezonde lente tegemoet gaan.