Wim heeft voor Helmerhoeknieuws 100 columns geschreven, steeds weer heeft hij nagedacht waarover hij zou schrijven. Dat vraagt om een zorgvuldige aanpak, eerst bedenken waarover je wil schrijven, dan onderzoek doen, de feiten controleren en je woorden letter voor letter, zin voor zin aan het papier toevertrouwen, nog eens weer nalezen en daar waar nodig andere accenten leggen. Bij Helmerhoeknieuws staan altijd foto’s, de keuze is soms lastig en soms klopt het meteen.

Wim heeft zich kwetsbaar opgesteld, alle kanten van zijn leven heeft hij aan het papier toevertrouwd, altijd in het besef dat hij anderen daar een plezier mee kan doen. Graag benadrukken we ook de andere kant van zijn werk in de tuin, behulpzaam, met zijn kennis nieuwe wegen inslaan of zonodig anderen een eindje op weg helpen.

Wim neemt een beetje gas terug, de dingen doen waar hij plezier aan beleeft. Natuurlijk komt hij nog wel eens langs, natuurlijk kunnen de anderen met een vraag bij hem terecht. Tegelijkertijd trekt hij op zijn fiets met zijn camera de wijde wereld in of gaat zomaar een zonnig dagje niets doen. Inspireert hem dat, dan kan dat een column opleveren of een serie fraaie foto’s. Vaste verplichtingen wil hij achter zich laten.

Wim hartelijk dank voor alles wat je voor Helmerhoek en de Bijenhoek gedaan hebt, dat zal zeker inspiratie zijn voor bewoners en ach we komen elkaar ongetwijfeld weer tegen of we zien een bijdrage tegemoet in welke vorm dan ook.